Kovačički mozaik  – kovačički ponos

Opštinska biblioteka je ove godine organizovala deseti po redu jubilarni konkurs za radove u oblasti književnosti i informatike ,,Kovačički mozaik“. Iako je ranijih godina dodela nagrada bila upriličena u vreme kada se obeležava dan knjige, 23. aprila, veliki broj radova i interesovanje za učešće na pomenutom konkursu, uslovili su pomeranje proglašenja pobednika i dodelu nagrada najboljima koja je bila zakazana za 12. maj.

Pobednici na ovogodišnjem konkursu su:

Treće mesto u 3.kategoriji osvojili su: Dragana Ilijevska, Dušan Genc i Martina Valentová.

Treće mesto u 2.kategoriji osvojili su: Janko Petraš učenik odeljenja 6/2 Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja” iz Kovačic sa pedagogoom Sonjom Lončar I Danijel Povolni učenik odeljenja 5/1, Osnovne škole ,,Maršal Tito”iz  Padine sa pedagogom Jaroslavom Stanjo.

Treće mesto u 1.kategorji osvojili su Miodrag Savić učenik odeljenja 4/3 Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja”iz  Kovačice, pedagoga Olivera Sladeček I Nataša Stanjo učenica 3/2 odeljenja, Osnovne škole ,,Maršal Tito” iz Padine, pedagog Zuzana Valenta.

Treće mesto u informatičkom delu konkursa osvojio je rad Voda na rumunskom jezika, autorke Anelia Babuc iz Uzdina, učenice Gimnazije  ,, Mihajlo Pupin’’iz Kovačice.

Drugo mesto u 3. kategoriji osvojili su Lazar Laušev iz Idvora I Jan Valenta iz Padine.

U 2.kategoriji osvojili su Anja Radu učenica 6/3 iz Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja”, sa pedagogom Vlastom Kirić I Ruženka Cicka iz odeljenja 6/2, Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja”, iz Kovačice sa pedagogom Marijom Kotvaš Jonaš. U 1.kategoriji drugo mesto osvojili su Matija Grosu učenik Osnovne škole ,,Sveti Georgije” iz Uzdina sa pedagogom Tatjana Romanov I Andrea Petrašova učenica 4/1, Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja” sa pedagogom Anom Čipkar Farkaš.

Drugo mesto u informatičkom delu konkursa osvojio je rad Mali kreativci, razreda 2/2,  Osnovne škole ,,Sveti Georgije” iz Uzdina pod vođstvom pedagoga Tatjane Romanov.

Najbolji su nagrađeni prvim mestom i to 3.kategoriji prva mesta osvojili su Elenka Đuriš iz Padine i Andrea Lomenova Sabova takođe iz Padine.

Najbolji u 2.kategoriji su Stefan Đolović učenik 7. razreda, Osnovne škole ,,Sveti Georgije” iz Uzdina sa pedagogom Marijom Trajković I Valentina Đurović učenica 8/2, Osnovne škole ,,Maršal Tito” sa pedagogom Zuzanom Kotvaš.

Prvo mesto u 1. kategoriji osvojili su Vanesa Grosu, učenica Osnovne škole ,,Sveti Georgije” Uzdin, sa pedagogom Tatjana Romanov I Adam Farkaš učenik 4/2, Osnovne škole ,, Mlada pokoljenja”iz  Kovačice sa pedagogom Katarinom Karkuš.

Prvo mesto u informatičkom delu konkursa osvojio je rad Carevo novo odelo film Osnovne škole ,,Mlada pokoljenja” iz Kovačice napravljen u okviru Noći sa Andersenom, rad je vođen od strane pedagoga Eve Poljak Hrkove.

Nagrađeni su i najaktivniji pedagozi i to Tatjana Romanov iz Osnovne škole ,,Sveti Georgije” iz Uzdina, Darina Poljak iz  Osnovne škole ,,Lukrecija Ankucić” iz Samoša I Jaroslava Stanjo iz Osnovne škole ,,Maršal Tito”iz Padine.

Posebna pohvala dodeljena je radu Umesto lektire razreda 6/2, Osnovne škole ,,Maršal Tito”iz Padine pedagoga Zuzane Kotvaš.

Stručna komisija zadužena za literarni deo konkursa ocenjivala je radove u sastavu:

  • Katarina Lenhart, profesorka slovačkog jezika, predsednica žirija
  • Katarina Stano, profesorka slovačkog jezika u penziji
  • Nevena Gligorijević Bugarčić, profesorka srpske književnosti I jezika i novinar.

Za informatički deo konkursa bila je zadužena komisija u sastavu:

  • Samuel Kraljovski profesor informatike u penziji, predsednik žirija,
  • Deloria Šošdean, profesorka kovačičke gimnazije I
  • Slobodan Stevanovski, magistar bibliotekarstva I informatike.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *