Strategija održivog razvoja data na uvid građanima opštine Kovačica

Projektni tim za izradu Strategije održivog razvoja opštine Kovačica za period od 2018-2025. godine dao je na javni uvid radnu verziju tog dokumenta, u očekivanju da će svoje ideje i predloge za konačno njeno uobličavanje dati zainteresovani građani i institucije.

U pismenoj formi ideje i predlozi mogu da se 13. septembra ove godine dostave Odeljenju za investicije i lokalni ekonomski razvoj elektronskom poštom:razvoj@kovacica.org ili putem pošte na adresu: 26 210 Kovačica, Ulica maršala Tita 50, uz napomenu za Odeljenje za investicije i lokalni ekonomski razvoj.

– Drago nam je da je i do sada u procesu izrade Stretegije održivog razvoja opštine Kovačica bio veliki odziv na radionicama koje smo organizovali, a koje su bile sektorski podeljene na više oblasti. Imali smo radionice sa predstavnicima institutucija u oblasti društvenog razvoja gde smo obuhvatili obrazovanje, socijalnu zaštitu i omladinu, zatim na temu infrastrukture, komunalne delatnosti i zaštite životne sredine, takođe iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja – kaže rukovodilac Odeljenja za investicije i lokalni ekonomski razvoj opštine Kovačica Daniel Magdu.

Nakod održanih radionica prikupljene su sve informacije o sadašnjem stanju, probleme i predviđeni su mogući prioriteti za rešavanje problema, pa je sačinjena radna verzija Stretegije održivog razvoja opštine Kovačica, u koju zainteresovani mogu ostvariti uvid na zvaničnom sajtu opštine, uz mogućnost da se dostave ideje, sugestije i predlozi za uobličavanje konačne verzije dokumenta.

Održaćemo završnu konferenciju na kojoj ćemo građanima i široj javnosti predstaviti završnu verziju dokumenta, pa će se ona zatim naći pred članovima Opštinskog veća i odbornicima Skupštine opštine Kovačica, a usvajanje se očekuje do kraja septembra – predočava Magdu.

Ciljevi Strategije održivog razvoja opštine Kovačica  su usmereni na podsticanje investicija koje će obezbediti visok i dugoročan ekonomski rast lokalne zajednice.

 

Izvor: Dnevnik.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *