Padina pevala, najbolja Jana Galas

Održan Festival Padina peva, Jana Galas najbolja

Ove godine održan je po 45. put Festival Padina peva. Poslednja manifestacija u nizu u okviru proslave Dani Padine 212 godina dolaska Slovaka u Padinu. Proslava je počela 4. avgusta, a završila se 15.septembra. Svi posetioci Padine i meštani imali su na raspolaganju pregršt aktivnosti u kojima su mogli da učestvuju, ali i da bodre svoje prijatelje i poznanike, jer je jedan deo aktivnosti bio i takmičarskog karaktera.

Proslava Dana Padine počela je Memorijalnim turnirom Miroslav Kovač – Kovi, zatim su usledile izložbe, žurke, turniri, pokazne vežbe vatrogasaca, gulašijadaa, tortijada, vašar svečane liturgije…

Ukupan broj učesnika ovogodišnjeg festivala bio je osmoro, a u takmičarskom delu za titulu najboljeg borilo se troje. Od troje takmičara, najbolja je bila Jana Galas.

Festival je održan pod pokroviteljstvom opštine Kovačica, a gosti ispred lokalne samouprave su bili Jaroslav Hrubik, zamenik predsednika opštine, Miroslav Tomaš, Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine i Pavel Surovi.

Organizator festivala bio je Dom kulture u Padini, Mihal Babinka.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *