Vitez bistrog pogleda sa kičicom i štafelajem – Nenad Stojkov večeras izlaže

Vitez bistrog pogleda sa kičicom i štafelajem u ruci, Nenad Stojkov večeras izlaže u Centru za kulturu Vlada Divljan u multimedijalnoj sali. Početak samotalne izložbe Stojkova zakazan je za 19.30h, naslov ovogodišnje izložbe je Moj Banat.

Nenad Stojkov jedan je od umetnika koje možete redovno sretati na umetničkim događajima posvećenim trećoj umetnosti, slikarstvu, ali i na likovnim kolonijama u našoj opštini. Poznat je među slikarima kao slikar kvalitetne i obimne produkcije, a opet slikar kod kog nećete naći njegove radove – njegove radove vole ljubitelji likovne umetnosti. Međutim, njegovi magični svetovi banatske ravnice nisu jedini koji pričaju prigu o imaginativnom životu ovog mladog i perspektivnog umetnika – ime Nenada Stojkova vezuje se i za koloritne radove na majicama. Mladi ih vole, jer ne mogu biti nezapaženi u njima.

Kada govorimo o ovoj sferi Nenadovog umetničkog sveta, ne možemo da ne primetimo da je to jedan sasvim drugačiji svet od onog banatskog, taj svet je urban, moderan, na krilima imaginativnog letenja i efemernog postojanja. Pored toga, motivi na koje nalizaimo sasvim su egzotični. U jednom, Nenad Stojkov spoj je gotovo nespojivog – banatskog folklora i urbanog, egzotičnog, nesvakidašnjeg.

Umetnost bez granica – kičica Nenada Stojkova ne poznaje granice

Stojkov, učitelj slikanja, umetnik koji ne poznaje granice kada su u pitanju podloge za slikanje. Jednako maštovito i virtuozno se igra sa svim podlogama, bez ograničenja. Za sebe kaže skormno – Slikar. Ljubitelj ptica.

Večeras posetite izložbu mladog umetnika. Biće to jedinstveni doživljaj banatskih pejzaža, jer je po sredi jedan NJEGOV BANAT, živih boja, nezaboravnih motiva, prepoznatljiv, a opet samo njegov i potpuno drugačiji.

GALERIJA

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

One thought on “Vitez bistrog pogleda sa kičicom i štafelajem – Nenad Stojkov večeras izlaže

  • 18 јануара, 2020 at 9:04 am
    Permalink

    Vase slike tako me vracaju u detinjstvo,koje sam provela kod majke i dede u Banatu.
    Kada planirate i gde izlazete slike u Beogradu
    Divno slikate

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *