Manifestacija pesništva u Crepaji ‚‚Crepajačko proleće” sutra

Manifestacija posvećena pesništvu biće održana sutra, 20. marta sa početkom u 17 časova u svečanoj sali u mesnoj zajednici u Crepaji.

Crepajačko proleće manifestacija pesništva 20.03.2019.

Crepajačko proleće ove godine održava se prvi put, a lično su angažovane u organizaciji manifestacije tri istaknute pesnikinje Jasmina Isajlov, Dragana Ilijevska i Dušica Stojanović.

Poseban deo programa biće i muzički uz izvedbu pevačke grupe Banaćuše, čija mentorka Nada Vodeničar je poznata kao vrsna interpretatorka narodne srpske pesme sa teritorije Vojvodine.

Planirano je da pred publikom nastupe i članice recitatorske sekcije Osnovne škole Sava Žebeljan iz Crepaje, zatim naši poznati i priznati autori poput Lazara Lauševa, Đurice Krstina, Mirjane Nikolić i Mirijane debeljak Kostić.

Posebni gosti biće pesnikinje iz Kačareva, a specijalna gošća Jelena Bosnić će takođe imati prilike da se predstavi na poetskoj večeri. Kulturnim poslenicima je poznato da je pesnikinja Bosnić stavljena u zbirku među najpoznatije figure srpskog pesništva.

Publika će imati takođe prilike da čuje radove i domaćih autora, odnosno autore iz mesta domaćina manifestacije, Jasmine Isajlov, Dušice Stojanović, Dragane Ilijevske, Dušana Genca, Darka Bošnjaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *