Opozicija napredovala – u svom neradu

Za danas sa početkom u 11 časova bila je zakazana 25. sednica Skupštine opštine Kovačica. Kako saznajemo, u velikoj sali SO Kovačica okupili su se samo predstavnici pozicije, dok je opozicija i ovog puta izostala.

Razlog bez razloga ili vreme godišnjih odmora

Odbornici opozicije odlučili da bojkotuju rad skupštine usled netransparentnosti(?!) ili su samo u pitanju letnje vrućine i godišnji odmori?

Iako je posao opozicije da kontroliše vlast, da kritikuje i konstruktivno utiče na rad pozicije, domaćoj opoziciji rad nije interesantan ako su – opozicija! I ako su se potrudili da obaveste javnost o razlogu svog nedolaska, to danas nije bilo uverljivo.

Odbornici ispred Demokratske stranke doneli su odluku da neće prisustvovati sednici, jer navode da je ona zatvorena za medije. Ipak, na licu mesta jesu bili predstavnici nedeljnika Hlas ljudu i lokalne Radio-televizije opštine Kovačica.

Podsetićemo, odbornici su plaćeni za svoj rad novcem građana opštine Kovačica. Nažalost, težinu poverenja svojih birača ne osećaju oni koji se više trude da rad izbegnu umesto da razmatraju o radu lokalne samouprave.

Na dnevnom redu bilo 27 tačaka

Na dnevnom redu bilo je 27 tačaka i odbornici Skupštine opštine Kovačica razmatrali su finansijske i izveštaje o radu naših preduzeća. Na prvom i drugom mestu dnevnog reda našle su se tačke vezane za Odluke o završnom računu budžeta opštine Kovačica za 2018. i Odluke o zaduživanju opštine Kovačica radi kapitalnih investicija u 2019. godini. Prisustvovalo je 24 odbornika vladajuće većine i nijedan predstavnik opozicije.

4 thoughts on “Opozicija napredovala – u svom neradu

  • 25 јуна, 2019 at 1:51 pm
    Permalink

    Opozicija po uzoru na Republičku Skupštinu, bojkotuju samo rad, ali na platnom spisku ostaju.

    Reply
    • 25 јуна, 2019 at 3:13 pm
      Permalink

      Koliko ne vole da rade, toliko vole pare za taj nerad, tako su navikli dok su bili na vlasti.

      Reply
  • 25 јуна, 2019 at 3:05 pm
    Permalink

    Solidarišu se sa Beogradom, ” šator opozicija.

    Reply
  • 25 јуна, 2019 at 3:17 pm
    Permalink

    Šator opozicija.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *