VIDEO: Na novom putu između Debeljače i Opova biće zasađen vetrozaštitni pojas

Tokom jula stanovnici Debeljače organizovali su se kako bi očistili od grana i drveća puteve i kako bi oni bili pregledniji i prohodniji. U narednom periodu najavljuju sađenje novih sadnica na mestima odakle je uklonjeno staro drveće, ali i nov zeleni pojas uz prugu i na novom putu između Debeljače i Opova.

Debeljača je mesto koje se može pohvaliti velikm zelenim površinama i drvećem koje je i zaštitini znak ovog naselja. Ipak problem su počele da stvaraju grane  koje su smetale vozačim u vožnji, jer je put bio neprohodan, a i na sve tri raskrnice je bilo stabala koja su morala da se uklone. Zato su se stanovnici Debeljače organizovali kako bi popravili ovu situaciju u svom mestu, kaže Stevan Lazički, odbornik u Skupštini opštine Kovačica.

Lazički objašnjava da će se nastaviti sa sređivanjem Debeljače, kao i da će na novom putu između Debeljače i Opova biti posađen vetrozaštitni pojas.

Nov zeleni pojas biće urađen i uz prugu, gde će sa obe stane biti zasađena po dva drvoreda, kaže Lazički, a urediće se i stari deo deponije kod vašarišta, gde će takođe biti posađene nove sadnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *