VIDEO: Opština daje rančeve prvacima, 4000 dinara učenicima putnicima, drugorođeno putuje besplatno

Nova školska godina počinje za par dana i škole u Opštini Kovačica su spremne za početak. Nadležni se trude da učenicima omoguće što bolje uslove školovanja, a znatna finansijska sredstva izdvajaju kao pomoć roditeljima školaraca.

Opština Kovačica pripremila je za prvake prijem, kao i akcije kojima će im poželeti srećan polazak u školu. Ova Opština misli i na starije đake, kako bi put do škole i boravak u njoj bili što bolji. Gimnazija u Kovačici dobila je novi smer – elektrotehničar informacionih tehnologija, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, omogućena je i usluga ličnog pratioca za učenike kojima je potrebna.

Za vreme letnjeg raspusta radilo se na uređenju škola i vrtića. Rekonstrukcije krovova, renoviranje učionica i hala u obrazovnim ustanovama samo su neki od radova koji su se ovog leta sprovodili na teritoriji Opštine Kovačica.

Deca su budućnost svake države, te je ulaganje u njihovo obrazovanje i kvalitetan život značajno. Opština Kovačica prati i pomaže porodice od rođenja deteta i tokom školovanja. Svake godine trude se da odgovarajućim akcijama obraduju mališane i olakšaju njihovim roditeljima.

Načelnica Tanja Bubeskov o ulaganjima, planovima, ali i darovima

Izvor: RTV Pančevo Foto: Opština Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *