Samoš: Dečja nedelja i aktivne žene Samoša pokretači lokalne zajednice

Samoš: Obeležavanje Dečje nedelje je organizovano je od 01.10 do 9.10 u Domu kulture Vladimir M. FIjat.

Jelena Trajković Jovanov, direktorka samoškog doma kulture izjavila je:

Druzenje sa decom je nešto što je svima potrebno, jer vraća čoveku onu dečju želju za životom. Imali smo igre bez granica (trčanje, skok, sakupljanje loptica, skakanje u džaku, ledenog čikicu, jarinje barinje, slobodne igre (fudbal, odbojka, izmedju dve vatre), karikature po zadatku (najbolji drug, omiljena igračka, maskenbal, moj najbolji drug (opis, igra), care care gospodare i na kraju žurku.

Deca su bila iskrena, fantastična, druželjubiva, svojua. Stariji od njih mogu da nauče kako je to biti iskren i srećan čovek. Mnogo je radosti i iskrenosti podeljeno te nedelje.

Dečjoj nedelji tu nije kraj!

Manifestacija samoških mališana biće održana i u petak 18.10.2019. godine. Mališani u maskama će prošeteti samoškim sokakom i to Maršala Tita , Proleterska, Svetozara Markovića, Mihajla Pupina, i nazad Maršala Tita do škole. Polazak naših maskiranih likova je u 12 časova od Doma kulture.

AKTIVNE ŽENE SAMOŠA SNAŽNE ZAJEDNO

Pored toga, Udruženje aktivnih žena Samoš danima radi na uredjenju parka po projektu dobijenom od Opštine Kovačica. Za sada su radovi u toku za pripremu nasipanja rizle na stazu i rasklanjanju lisca koje trenutno opada.

Duh rada je duh druženja.

– zaključuje Jelena Trajković Jovanov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *