Pogledajte: Novi auto put i kovačička petlja

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal, koja je prošle godine izgradila dve deonice autoputa Miloš Veliki, a trenutno radi na dva nova projekta.

Kako je najavljeno dokumentacija za ovaj auto-put dužine 113 kilometara biće gotova ove godine, a procenjena vrednost celog projekta je oko 600 miliona evra.

Ministarka Mihajlović je istakla dobru saradnju sa Kinom, pre svega odličnim odnosima predsednika dve zemlje , Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, a isto tako i Ministrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineskih kompanija.

„Ovo je značajan dan za sve gradove i opštine kroz koje će auto-put prolaziti, Beograd, Pančevo, Opovo, Kovačica, Zrenjanin i Novi Sad“, poručila je Mihajlović.

Ako se ovaj predlog usvoji i naša opština dobije petlju, lokalni put Opovo – Debeljača dobiće još više na značaju, čime će se pokazati „dalekovidost“ odluke da se ovaj put gradi.

2 thoughts on “Pogledajte: Novi auto put i kovačička petlja

  • 23 јануара, 2020 at 9:43 pm
    Permalink

    Autoput Beograd —–Zrenjanin ima ogroman ili epohalan značaj za regije kroz koje će prolaziti ,kako za privredu i društvo u celini,tako i za Beograd kao gkavni grad nase zemlje. Otvorićese velike mogućnosti za razvoj svih opština i naselja koja će bliže ili dalje tangirati ova BANATSKA MAGISTRALA. imam posebnu čast da medju prvim gradjanima predložim da se ovaj autoput nazove po slavnom
    našem naučniku i velikom rodoljubu MIHAJLU PUPINU 111 Ili BANATSKI AUTOPUT MIHAJLA PUPINA… Čestitke svim projektantima i neumornoj ministrici g,Mihajlović

    Reply
  • 27 јануара, 2020 at 5:16 pm
    Permalink

    Jako dobra ideja,samo ja smatram da bi bilo dobro napraviti jos jednu petlju izmedju Glogonja i Jabuke i tako spojiti severnu pancevacku ind.zonu sa modernom saobracajnicom.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *