Dom kulture 3.oktobar aktivan u tekućoj i sa velikim planovima u narednoj godini

Direktor Doma kulture Jan Tomaš izdvojio je ovogodišnje najvažnije događaje koji su obeležili ovu godinu u radu doma kulture:

Foto: AUDIO VIDEO BENKA

Od najvažnijih događaja tokom ove godine, izdvojili bismo osvojeno II mesto KUD “V sirom poli hruska” na festivalu svih vojvođjanskih Slovaka “Tancuj, tancuj…2019” u Gložanima.
Dosta smo i putovali: Gostovanje KUD “V sirom poli hruska” u 2019 godini u 3 države: maj – Rumunija, avgust – Česka i novembar – Slovačka.

Kovačica peva!

Po prvi put ove godine zajedno, DK Kovačica sa Osnovnom školom ‚‚Mlada pokolenja” u Kovačici su obelezili Svetski dan muzike 21.06. sa kulturno umetnickim programom. Izdvojili bismo i gostovanje KUD “V sirom poli hruska” u Slovačkoj na međunarodnoj šou manifestaciji “Zem spieva” (Zemlja peva) i gostovanje na TV Folklorika, što je slovačke nacionalna televizija. Ovde su članovi doma kulture za sada obezbedili plasman u dalje kolo takmičenja tj. u polufinale. Takođe, ove godine održano je i gostovanje pozorišne VHV grupe u Hrvatskoj.

Planovi za narednu 2020 godinu tiču se odrzavanja manifestacija koje već godinama vezane za do kulture, a one su: Maškovi dani, pozorišni vikendi, dečiji festivali (Raspevani dragulji i Leti pesma leti), Kovacicki oktobar.

Pored osnovnih manifestacija koje sam pomenuo i koje se vec dugo godina upraznjavaju u domu kulture, planovi za narednu godinu su nam i gostovanje u Slovačkoj i nastavak snimanja popularne nacionalne emisije “Zem spieva” koja bi trebao da bude u martu mesecu, kao i ponovno gostovanje u Slovačkoj u avgustu mesecu na međunarodnom festivalu u Detvi koje smo dobili kao nagradu za osvojeno II mesto na festivalu svih vojvođanskih Slovaka “Tancuj, tancuj…2019” u Gložanima.

Jano Tomaš, direktor
HFS “V šírom poli, hruška” na medzinárodnej kultúrno – umeleckej manifestácii ” Zem spieva” na Slovensku

Na svim gostovanjima uspešno pored svog KUD-a i Doma kulture u Kovačici uspešno prezentujemo i Kovačicu kao varoš i opštinu, a na međunarodnim gostovanjima i celu Republiku Srbiju.

2 thoughts on “Dom kulture 3.oktobar aktivan u tekućoj i sa velikim planovima u narednoj godini

  • 4 децембра, 2019 at 1:25 pm
    Permalink

    Kada sledeci put iskoristite nečije autorsko delo,
    onda navedite čije je ono.
    Odsecanjem logoa sa fotke, i nenavodjenjem autora ste obesmislili
    nečiju investiciju u opremu, potrošeno vreme, putne troškove,
    i trud koji je uložen da bi se ta manifestacija medijski pokrila.
    Kada Vam sledeci put nešto bude potrebno, slobodno me kontaktirajte.
    Hvala na razumevanju. Ondrej Benka PR, Foto Video Benka

    Reply
    • 4 децембра, 2019 at 2:19 pm
      Permalink

      Fotografija nije isečena, već je sam sajt optimizovao. Ukoliko želite, dodaćemo Vaš potpis ispod fotografije. Hvala na sugestijama.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *