Bolja voda u Idvoru

Predsednik opštine Milan Garašević je najavio bolju vodu za meštane Pupinovog sela. Investicija iznosi preko 70 miliona dinara, od kojih je 40,6 miliona dinara obezbeđeno iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kovačici u vrednosti oko 30 miliona dinara. Vodovodna mreža će se obnaviti zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu od 20 miliona dinara, na šta je iz opštinske kase izdvojeno još devet miliona dinara. Zdravu pijaću vodu konačno će dobiti Idvor, rodno mesto čuvenog naučnika Mihajla Pupina, jer su u toku su radovi na javnoj česmi.

“Za trajno rešavanje problema pijaće vode ideja je da izgradnjom fabrike vode u Kovačici, koja je većeg kapaciteta od potreba, sa njom spojimo još naselja Idvor, Debeljaču i Crepaju, gde je voda lošijeg kvaliteta, jer Padina i Uzdin imaju bolju vodu nego ostala naselja, pa će se ostaviti za kasnije”, najavljuje Garašević.

“Ovih dana počinje asfaltiranje dve ulice u Debeljači, u delu naselja koji je prethodna vlast Demokratske stranke zaobilazila, čak i javno to govorila, da nije htela da asfaltira te ulice jer je tamo gubila izbore – ukazuje Garašević. – Započeće i asfaltiranje ulica u Samošu, gde je poslednja ulica afaltirana pre tri decenije. U opštini Kovačica ima 30 kilometara neasfaltiranih ulica, Samoš je u tom pogledu najzapostavljeniji, jer je isto tako bio kažnjen zbog toga što nije hteo da glasa za određenu političku opciju koja je na vlasti u Kovačici bila 15 godina i nije se korektno ponašala prema žiteljima tog mesta”, ukazao je naš sagovornik, dodajući da je plan da do kraja mandata asfaltiraju sve ulice u opštini.

Izvor Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *