Obišao, saslušao, ispunio! Garašević: Deca su naša budućnost na kojoj se ne štedi

Garašević: Deca su naša budućnost na kojoj se ne sme štedeti!

Predsednik opštine Milan Garašević prethodne godine obišao je sve vrtiće u opštini Kovačica. Neki od njih rade u odličnim uslovima, a za neke je bilo hitno nabaviti nameštaj ili didaktička sredstva.

Od početka ove godine, izdvojena su sredstva iz lokalne samouprave za poboljšanje uslova vrtića i povećanje kapaciteta u jednoj radnoj jedinici. Kako je ranije najavljeno, tako je i ispunjeno. Sa početkom ove školske godine otvorena je nova radna jedinica Predškolske ustanove Kolibri u Crepaji. Kako je bilo najviše dece na čekanju u ovom mestu naše opštine, tako je i opravdan postupak proširenja kapaciteta u najjužnijem mestu opštine Kovačica.

Pre otvaranja radne jedinice, uređena je jedna učionica koju je na korišćenje dala Osnovna škola Sava Žebeljan iz Crepaje, a urađeni su neophodni građevinski unutrašnji radovi, nabavljene stolice, stolovi, zamenjena je lamperija u dve prostorije, nabavljen didaktički materijal i prostorija je KLIMATIZOVANA!

Nije se radilo samo u Crepaji! Uzdinski vrtić dobio je stolove i stolice u vrednosti od 200.000 dinara!

U uzdinskom vrtiću zamenjene su stolice i stolovi koji su bili dotrajali i zastareli. Oko 200.000 dinara izdvojeno je u ove svrhe. Pored toga, blizu 50.000 dinara je izdvojeno za zamenu električnih instalacija, pa se ovim aktivnostima u velikoj meri poboljšao kvalitet boravišnog prostora dece.

U radnoj jedinici Debeljača Predškolske ustanove Kolibri urađena je sanacija zida i neophodni građevinski radovi.

Trenutno stanje u vrtićima u Idvoru, Padini i Kovačici je prema svim standardima propisanim zakonom, pa nije bilo potrebe da se izvode radovi ili nabavlja nov didaktički materijal. U Samošu su kupljeni neophodni ormarići i tepih, a za školu su obezbeđena sredstva za kupovinu kotla za grejanje.

Vrata lokalne samouprave su otvorena za sve potrebe dece i roditelja opštine Kovačica, a sa navedenim aktivnostima se neće stati.

Podsetimo, opština Kovačica učestvuje u sufinansiranju prevoza učenika srednje škole, porodiljama obezbeđuje 20.000 dinara za novorođene bebe i obezbeđuje anatomske rančeve za sve prvake koji žive na našoj teritoriji. Takođe, potpomaže finansiranje VTO za parove koji imaju problema sa začećem.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *