Raspisan konkurs Ministarstva privrede za nabavku opreme za mala preduzeća i zadruge

Milijardu dinara!

Ministarstvo privrede pripremilo je program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.000.000.000,00 dinara. Opšti cilj Programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova, i to:

1) proizvodne opreme i/ili mašina;

2) transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;

3) delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara;

4) građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova.

Korisnici bespovratnih sredstava Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju:

1) pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Službeni glasnik RS”, br. 62/13 i 30/18) prema finansijskim izveštajima za 2017. godinu, kao i

2) preduzetnici registrovani u APR.

Na internet stranama Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs, i Razvojne agencije Srbije: www.ras.gov.rs. može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija, kao i Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini, Informacija o načinu sprovođenja Programa, i Informacija o uslovima izabranih banaka i lizing kompanija, u kojima su bliže definisani svi bitni elementi i pravila za učešće u ovom Javnom pozivu. SVE INFORMACIJE NA KLIK OD VAS — OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *