‚‚Branino pero” prvi put u Kovačici u subotu

Savet za kulturu opštine Kovačica ove godine u subotu organizuje manifestaciju pod nazivom Branino pero.

Planirano je da ‚‚Branino pero” bude održano 26. oktobra u Poslovno-rekrativnom centru Relaks u sali Njujork u Kovačici sa početkom u 17 časova.

Manifestacija ima za cilj promovisanje i afirmisanje dela autora Brane Crnčevića rođenog u Kovačici. Planirano je da gosti na subotnjem okupljanju budu Goran Sultanović, akademski glumac, Zoran Popović, aforističar i Aleksandar Čotrić, narodni poslanik i aforističar.

Aleksandar Čotrić najavio je događaj u Kovačici

O Brani:

Studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju karijeru je započeo kao službenik predstavništva zrenjaninske pivare u Novom Sadu. Zatim je usledila novinarsko-urednička faza u listovima „Jež“ i „Duga“, kao i u listu za decu „Mali jež“. Takođe je objavljivao kolumne u raznim listovima i časopisima, među kojima su „NIN“ i „Politika“. U međuvremenu, objavio je svoju prvu knjigu za decu Bosonogi i nebo, a nešto kasnije i prvu zbirku aforizama Piši kao što ćutiš. Na književnu scenu je stupio pod pseudonimom Vinon Rumski i Branislav BIP. Tokom svoje duge karijere pisao je literaturu za decu, romane, aforizme, priče, televizijske drame, pesme… Dobitnik je nagrade „Zmajevih dečjih igara“ za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu, 1987. godine, te nagrada Zlatni beočug za životno delo (Beograd, 2010), Zlatni ključić grada Smedereva za književnost za decu, Zlatni krst Cara Lazara za pesništvo (Gračanica, 2010), Majstorsko pismo Književne zajednice „Borisav Stanković“ (Vranje, 2011).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *