Uskoro počinje druga faza rekonstrukcije vodovodne mreže u Debeljači

Stižu za Debeljaču nova sredstva za drugu fazu rekonstrukcije vodovodne mreže! Za mesec dana planiran je početak druge faze radova nakon koje će biti zamenjeno ukupno 100 ventila.

Još 52 nova ventila, pored zamenjenih 48, biće postavljeno tokom 2. faze!

Reč je o investiciji u ukupnoj vrednosti od 165 miliona dinara za 8 vojvođanskih mesta od strane Pokrajinske vlade i njeno učešće je 80% od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava.
– Za narednu godinu (2020.) planiramo značajna ulaganja putem konkursa koje ćemo nastaviti, ali i finansiranjem pripreme projektene dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama – kazao je Mirović.


Ugovori su dodeljeni gradonačelnicima i predstavnicima osam opština i realizovaće se u naseljenim mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Miloševo, Nadalj, Debeljača i Ravnje. Ispred opštine Kovačica ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je početkom decembra ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *