Centar za psihološku pomoć i podršku oformila opština i Centar za socijalni rad

Na sastanku Štaba za vanredne situacije donesena je odluka da se u okviru Centra za socijalni rad Kovačica oformi Centar za psihološku pomoć i podršku.

Tu smo za sve potrebe naših građana. Pored preventive i održavanja fizičkog zdravlja, važno je preventivno delovati na mentalno zdravlje. Odatle, oformili smo Centar za psihološku pomoć i podršku.

Milan Garašević, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kovačica

Ovo znači da svaki građanin opštine Kovačica koji ima potrebu da razgovara sa psihologom u vezi sa nastalim okolnostima u svetu i našoj državi ima mogućnost da svoju brigu, strah ili anksionznost podeli sa stručnim licem koje će mu dati konkretne savete i predloge kako da prevaziđe osećaj nelagodnosti.

Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad iz Kovačice svedoči da je odmah nakon sastanka sa komandantom Štaba za vanredne situacije, Milanom Garaševiem, sazvala psihologe sa kojima je dogovorila detalje vezane za sam rad Centra za psihološku pomoć i podršku.

Smatram da će ljudima biti lakše ako znaju da postoji neko iz njihove sredine sa kojim mogu da pričaju, da se posavetuju i od koga će moći da dobiju sve infomracije kako da se izbore sa novonastalom situacijom.

Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad

U Kontakt centru Centra za psihološku pomoć i podršku zatekli smo Tijanu Ban, psihologa, koja je istakla da se rado odazvala pozivu direktorke Centra za socijalni rad kao i da je njena ljudska i profesionalna dužnost da pomogne.

Kako se kaže, kakve su na misli, takav nam je život. I zato je važno da u ovim trenucima ostanemo pribrani, da slušamo savete stručnjaka i da se ne opterećujemo prevelikim brojem informacija, jer to može izazvati strah kod ljudi. Ovom prilikom pozivam sve naše građane koji imaju neku vrstu nesigurnosti da slobodno pozovu naš kontakt centar, da se jave i da se posavetuju.

Tijana Ban, psiholog

Kontak centar je otvoren svakog dana od 8 do 16 časova, a dostupni brojevi telefona su: 013/660-119 i 062/88-59-751.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *