PaZi sveže dezinfikovano! Sutra opet dezinfekcija na svim javnim površinama

Kako navode nadležni u lokalnoj samoupravi, na osnovu  unapred utvrđenog rasporeda  radnici opštinskih javnih komunalnih preduzeća preduzeća sprovode  dezinfekciju javnih površina, parking prostore, trotoare, stepeništa i sva frekfentna mesta u opštini Kovačica. Sutra je planiran drugi krug dezinfekcije u svim mestima naše opštine!

NAPRED KOMUNALCI!

Idvor

Prošle subote, 21. marta urađen je prvi krug dezinfekcije površina kada su sve javne površine u svim mestima dezinfikovane natrijum hipohloridom što je naišlo na veliko odobravanje kod građana. Građani mogu da očekuju da će se radnici komunalaca naći na ulicama u periodu od 8 do 10 časova.

Debeljača

Inače, svakodnevno, u opštini Kovačica funkcionišu i Kontkat centri koji omogućavaju građanima koji imaju potrebe za podrškom da se oslone na brojne volontere koji su tu da donesu sve neophodne namirnice, medikamente i obroke.

Svakog dana kol centri prime i do preko 50 poziva. Najčešća pitanja se odnose na način distribucije pomoći licima koja su starija od 65 i 70 godina, odnosno kako organizovati dostavu namirnica i lekova. Dežurni u pozivnom centru  daju uputstva i savete, a više od 400 stanovnika iz grupe ugroženih, dobilo je namirnice, lekove, penzije i obroke.

 Zahtevi za pomoć građanima realizovani su uz pomoć 30 volontera koji su se stavili na rapolaganje Opštinskom štabu za vanredne situacije. Na terenu u opštini Kovačica ne izostaje i komšijska solidarnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *