Njih dvoje predaju preko 10 predmeta online

Oboje nastavnici i predaju na daljinu, odnosno, online, a i ćerka istovremeno prati nastavu!

Online nastava je nešto što će u budućnosti svakako se praktikovati u većoj meri nego danas. Ipak, u vreme vanredne situacije, muka je naterala da nastavnici sednu za računare, a time i učenici pred monitore i televizore kako se ne bi ništa propustilo u nastavi.

Porodica Lupulesku iz Uzdina primer je kako nastava na daljinu funkcioniše sa obe strane – i sa strane nastavnika i učenika.

Emanuel i Romanca Lupulesku zajedno predaju preko deset predmeta u školama opštine Kovačica, a njihova ćerka, poznata stonoteniserka, Izabela Lupulesku prati predavanja iz Uzdina, inače je studentkinja Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu.

Kako svedoči Emanuel Lupulesku pravi je bio izazov napraviti raspored za jednim računarom u kući, zato je moralo da dođe do pojačanja kako niko ne bi bio nijedan učenik zapostavljen, a ni Izabelino predavanje propušteno.

Potrebno je pripremiti materijal deci, kako bi učili i vežbali. I pripremiti domaći, zatim stižu odgovori u vidu rešenja zadataka. Komuniciramo dvosmerno, jer morate odgovoriti na sve poslate zadatke. Sada imamo u jednoj sobi dva računara i svako radi na svom. Od 24 časa koliko dan traje, mi smo 12 sati za računarom. Pored toga predajemo i izveštaje i planove. Gotovo da nema vremena za druge obaveze!

ističe Emanuel Lupulesku

U svakom slučaju, nije lako! Lupulesku kao iskustveni prosvetni radnik prednost ipak daje tradicionalnoj nastavi, ali smatra da je važno i naučiti kako da se koriste i nove platforme i na taj način stiču nova znanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *