Inspekcija obišla ugostitelje, dvoje kažnjeno

Prema odlukama Štaba Vlade Republike Srbije i zaključcima Štaba za vanredne situacije opštine Kovačica, radno vreme ugostiteljski objekata je skraćeno radi preventive od širenja korona virusa.

KAZNA 40.000 DINARA

Mnogi ugostiteljski i trgovinski objekti poštuju propisane mere, ipak među njima ima i onih koji to ne čine. Tokom redovne kontrole inspekcija opštine Kovačica izrekla je kazne onim ugostiteljima koji nisu poštovali propise. Na teritoriji Kovačice, radi se o dva objekta. Izrečene kazne su u nominalnom iznosu od 40.000 dinara.

Pored dvoje kažnjenih ugostitelja, uklonjene su i manje nepravilnosti kod trgovinskih obejkata.

REDOVNA KONTROLA SE NASTAVLJA

Redovna kontrola se nastavlja i u narednom periodu, najavljuju iz Inspekcijske službe opštine Kovačica. Obići će sva naseljena mesta opštine Kovačica i ovom prilikom opominju sve privredne subjekte, kojih se ograničenje radnog vremena tiče, da uredbe poštuju i sprovode.

Prema propisima, ugostiteljski i trgovinski objekti dužni su da poštuju propisano radno vreme. Za ugostitelja sa baštom dozvoljeno je radno vreme do 01 čas iza ponoći, a za trgovinske objekte propisano radno vreme je do 21 čas.

Iako je epidemiološka situacija u ovom trenutku stabilna, neophodno je da se svi pridržavaju propisanih mera, kako bi situacija bila stabilna i u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *