Smanjen broj Kovid pozitivnih na 6

Prema podacima Doma zdravlja Kovaica do danas na teritoriji opštine Kovačica je potvrdjeno 6 slučajeva zaraze korona virusom.

Jedna osoba je iz Padine, jedna iz Debeljače, dve osobe su Kovid pozitivne iz Uzdina i po jedan slučaj registrovan je u Crepaji i Idvoru. Što se tiče opštine Kovačica, očekuje se poboljšanje epidemiološke slike u narednim danima, s obzirom na to da su urađena još dva kontrolna PCR testa I očekuje se smanjenje broja obolelih.

“Imamo manje pacijenata u kovid bolnicama i to stanje možemo da nazovemo zadovoljavajućim. Međutim, ono što nam se ne sviđa je povećan broj ukupnih pregleda i prvih pregleda u ambulantama”, rekao je Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar. Ministar je upozorio da ukoliko se građani ne budu pridržavali mera, Srbija može da uđe u nestabilnu fazu.

“Ono što treba da uradimo i što je dalo rezultate je da koristimo maske, držimo rastojanje i peremo ruke. To je sasvim dovoljno da imamo dobre rezultate”, naveo je Lončar. Ministar je takođe podsetio da dolaze hladniji dani, da će ljudi sve više boraviti u zatvorenom prostoru i da je to dodatni rizik za širenje virusa.

Za savete i informacije u vezi sa aktuelnim virusom građanima je i dalje na raspolaganju broj telefona kovid ambulante u Kovačici 0628082033.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *