Hrubik: Budžet za 2021. investicioni i razvojni

Četvrta sednica Skupštine opštine Kovačica održana je 21. decembra.

Sednici je prisustvovalo 20 odbornika od ukupnog broja 29. Na dnevnom redu bilo je 29 tačaka, sve odluke su donesene jednoglasno.

Budžet planiran u skladu sa programom razvoja

Doneli smo Odluku o budžetu za 2021. godinu. I naredni budžet je investicioni i razvojni i nastavićemo da ulažemo u asfaltiranje i poboljšanje lokalne infrastrukture. Takođe, sve velike infrastrukturne projekte koje smo započeli u ovoj godini, halu u Crepaji, padinski Dom kulture, asfaltiranje ulica u Debeljači i Samošu, nastavićemo da radimo i u narednoj 2021. godini. Doneli smo i odluku kojom se poveravaju poslovi zoohigijene JKP Elan. Ove godine smo budžetom upravljali odgovorno, a isto ćemo nastaviti i u narednom periodu, rekao je Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica .

Razmatrano 29 tačaka dnevnog reda

U prvoj tačci usvojene su Odluke o budžetu Opštine Kovačica za 2021. godinu i Kadrovskog plana Opštine Kovačica za 2021. godinu; u drugoj o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju Opštine Kovačica; u trećoj o izmenama i dopunama Odluke o platama, naknadama i drugim primanjima lica na javnim funkcijama u organima i službama opštine Kovačica, odbornika SO Kovačica, članova opštinskog veća i članova radnih tela SO Kovačica i u četvrtoj o tekućim dotacijama Domu zdravlja Kovačica iz sredstava budžeta opštine Kovačica za izvršavanje obaveza definisanih Odlukom o budžetu opštine Kovačica za 2021. godinu.

U petoj tački je doneta Odluka o poveravanju poslova Javnom komunalnom preduzeću „Elan“ u Kovačici poslova zoohigijene, koje se odnose na hvatanje, privremeni smeštaj napuštenih i izgubljenih životinja – pasa i mačaka – do predaje u prihvatilište ili veterinarsku stanicu, kontrola i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka u naseljenim mestima Opštine Kovačica do organizovanja ovih poslova u skladu sa Zakonom. 

Pravilnik o radu JKP „Samoš“ iz Samoša usvojen je u šestoj tački dnevnog reda, dok je u sedmoj usvojen godišnji plan Predškolske ustanove „Kolibri“ za radnu 2020/2021 godinu.


Od osme do šesnaeste tačke usvojeni su Izveštaji o radu i Finansijski izveštaji za 2019. godinu, redom: JP „Naš stan“ iz Kovačice, JP RTV Opštine Kovačica, javnih komunalnih preduzeća – „Rad“ Crepaja, „Padina“ Padina, „Samoš“ Samoš, „Elan“ Kovačica, „Banat“ Uzdin, „Idvor“ Idvor i „4. oktobar“ Debeljača.

Od 17. do 25. tačke dnevnog reda usvojeni su Programi poslovanja za 2020. godinu i to redom: JP „Naš stan“ iz Kovačice, JP RTV Opštine Kovačica, javnih komunalnih preduzeća – „Elan“ Kovačica,  „Padina“ Padina, „Rad“ Crepaja,  „4. oktobar“ Debeljača, „Banat“ Uzdin, „Samoš“ Samoš i „Idvor“ Idvor.

U 26. tački usvojen je Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije na teritoriji Opštine Kovačica za 2020. godinu a u narednoj Godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije na teritoriji Opštine Kovačica.

U pretposlednjoj tački usvojena je Informacija o stepenu uskladjenosti planiranih i realizvanih aktivnosti iz programa poslovanja JP, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima a čiji je osnivač Skupština opštine Kovačica za period od 1. januara do 30. septembra 2020. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *