Povećava se broj zaraženih; Još nije vreme za opuštanje

Brojka dana:

2,014

BROJ POTVRĐENIH SLUČAJEVA U POSLEDNjA 24 ČASA – opet raste

Dok je više hiljada obolelih od korone na bolničkom lečenju, a više stotina pacijenata na respiratorima, situacija je i dalje za veliki oprez, upozorio je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda prethodne i noći pre toga veći nego prazničnih dana, jer građani uglavnom praznicima i vikendom izbegavaju odlazak kod lekara, pa otuda i pad u broju pregleda na prijemno-trijažnim mestima za praznike, od 31. decembra do 8. januara.

“Tada su dolazili samo izuzetno bolesni, koji nisu mogli da ostanu kod kuće, ali prethodna dva do tri dana, taj broj raste”, rekao je Stevanović novinarima posle sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Dodao je da brojke svaki dan osciliraju, ali i istakao da ukupan broj hospitalizovanih, koji je veći od 5.000, govori u prilog velikog opterećenja sistema, i potrebe da svi i dalje budemo odgovorni.

Stevanović je naveo i da su intenzivne nege vrlo opterećene, kapaciteti su izuzetno napregnuti, ali mesta ima za sve kojima to bude potrebno.

“Dok je broj obolelih na bolničkom lečenju više hiljada, a par stotina bolesnika na intenzivnim negama, situacija je za veliki oprez i zajedničku odgovornost”, rekao je Stevanović

Prema poslednjim podacima iz kovid ambulante u Kovačici, na teritoriji opštine Kovačica je trenutno 85 osoba pozitivno na korona virus. Najviše aktivnih slučajeva beleži se u Kovačici i zatim u Debeljači.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *