Novi projekat na pomolu: Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove

U saradnji sa Fondom za Evropske poslove Autonomne pokrajine Vojvodine, opština Kovačica će tokom marta meseca ući u realizaciju projekta  Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove, i to kroz edukaciju zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Program rada Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine za 2021 godinu predviđena je relizacija specijalističkog programa Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove. Obuhvaćeno je tri modula i usmereni su ka javnim nabavkama, upravljačkoj odgovornosti i razvoju kapaciteta za pristupanje EU izvorima finansiranja.

Fokus je na praktičnoj upotrebi znanja u svakodnevnom radu, saradnju među jedinicama lokalne samouprave i pokrajinskih isntitucijama vođen osnovnim princpima regionalne politike Evropske unije: kofinansiranje, koncentracija i dugoročno planiranje i programirnja partnerstva.

Projekat će se sprovoditi uz podršku Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnusamoupravu.

Projekat se sprovodi u programskom periodu Evropske unije (2021-2027) i podrazumeva formulisanje regionalnih prioriteta, razvojne projektne predloge i ravnomeran razvoj AP Vojvodine i jedinica lokalne samouprave, što za rezultat ima pospešivanje standarda građana.

Planirano je da se projekat završi u julu 2021. godine, a cilj konkretnog programa je planski doprinos boljem korišćenju lokalnih kapaciteta za apsorbciju sredstava iz EU fondova kako bi se ubrzao regionalni razvoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *