Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Kovačicu

Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica i delegacija predstavnika opštine Kovačica, u sastavu Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica , Miroslav Kotvaš, pomoćnik predsednika opštine Kovačica i Miroslav Tomaš, predsednik UO Nacionalnog saveta Slovaka i Zlatko Šimak, lokalni ombudsman, dočekali su predsednika Kancelarije za Slovake u dijaspori, Milana Jana Pilipa.

Pilip, Hrubik i Meliš

U Delegaciji Kancelarije za Slovake u dijaspori bili su i Kristina Vargova, iz odseka za medije, Boris Konček, sekretar Ambasade Republike Slovačke u Srbiji i Denis Palutka, referent u Kancelariji za Slovake u dijaspori.

Najavljena pomoć

Poseta je otpočela u zgradi opštine Kovačica na radnom sastanku dve delegacije. Predstavnici opštine Kovačica predstavili su sve pojedinosti vezane za opštinu Kovačica i istakli planove u razvoju infrastrukturnih objekata, a posebno onih u kulturi. Podrška i pomoć Kancelarije biće u velikoj meri prisutnija još više u narednom periodu, garantovano je od strane predsednika Kancelarije, Milana Jana Pilipa.

Hrubik, Pilip i direktorka Galerija naivne umetnosti Ana Žolnaj Barca

Pored opštine Kovačica, delegacije su obišle i dve kovačičke galerije. Prvenstvo, obišli su Galeriju naivne umetnosti u Kovačici, Dom Martina Jonaša, Galeriju Čeh, a potom i Galeriju Babka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *