Samoš: 7 eksponata legata na restauraciji

Legat Vladimira M. Fijata već par godina za redom uz podršku republičkih i pokrajnskih organa rehabilituje svoj fond umetničkih dela. Ove godine Dom kulture Vladimir M. Fijat u okviru kog radi i legat, na restauraciji ima čak 7 umetničkih dela.

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 400.000 dinara, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje dodatnih 150.000 dinara za restauraciju, a projekat sprovodi pančevački muzej.

Kako svedoči direktorka Doma kulture Vladimir M. Fijat, Jelena Trajković, legat je imao veliki broj poseta do marta 2020. godine, mada posetioci nisu izostajali ni kasnije iako ih je bilo u manjem broju. Takođe, sproveden je i projekat izrade suvenira sa temom Vladimir M. Fijat – vojnik, koji će se naći u legati i biti darovani posetiocima.

Veoma važan segment rada jeste i rad sa decom. U skladu sa tim, i tokom oktobra sprovedene su aktivnosti i radionice tokom dečije nedelje kada je organizovan maskenbal sa temom suncokreta. Ovom prilikom deca su se angažovala da put od doma kulture do škole ukrase, te su iscrtala stazu i ukrasila je različitim motivima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *