Badnji dan u opštini: Pogledajte raspored bogosluženja i osvećenja badnjaka

Crepaja

Skup građana i sveštenstva u Crepaji zakazan je za 13.30 sati kada se kreće po badnjak. Skup je zakazan na platou ispred Crkve Uspenja presvete Bogorodice. U 15 časova je planirano osvećenje, lomljenje i paljenje badnjaka.

Jutarnja molitva biće u ponoć između 6. i 7. januara. Sveta božićna liturgija 7. januara zakazana je u 9.30 časova.

Kovačica

U Kovačici će biti organizovan odlazak po badnjak 6. januara u 6 sati ujutru.

Večernja služba u Crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Kovačici počinje u 18 sati kada je zakazano osvećenje i paljenje badnjaka.

Božićna liturgija će biti održana 7. januara u 9.30 časova.

Debeljača

U Hramu preobraženja Gospodnjeg u Debeljači, večernja služba počinje u 17 časova za kada je zakazano svećenje i paljenje badnjaka.

Božićna liturgija će u Debeljači biti održana 7. januara sa početkom u 9 sati.

Hram Svetog oca Nikolaja u Samošu će večernje bogosluženje održati u 15 časova osvećenje i paljenje badnjaka biće upriličeno u 16 časova. Jutarnje bogosluženje će biti održano u ponoć a božićna sveta liturgija 7. januara u 9 časova.

U Putnikovu će se osvećenje i paljenje badnjaka održati 6. januara u 17 časova.   

Idvor

U Hramu Blagoesti Presvete Bogorodice u Idvoru nakon večernje službe koja počinje u 16. časova, biće upriličeno osvećenje i paljenje badnjaka uz prigodno posluženje i podelu slatkiša najmlađima koje je obezbedila Turistička organizacija opštine Kovačica. Služba će se u Idvorskoj crkvi na Božić služiti 7. januara u 9 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *