Predsednik opštine Kovačica, zamenik predsednika i narodni poslanik, Matejić glasali na svojim biračkim mestima

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, glasao na svom biračkom mestu

Nakon što je izašao sa glasačkog mesta, predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, pozvao je građane opštine Kovačica da daju podršku promeni Ustava za nezavisno sudstvo.

Pozivam građanke i građane opštine Kovačica da izađu na referendum i da zaokruže DA! Na ovaj način svi ravnopravno učestvujemo u građenju ustavnog poretka i trasiramo put nastavka promena Srbije na evropskom putu.

istakao je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik.
Narodni poslanik Skupštine Republike Srbije, Ilija Matejić, glasao je na svom biračkom mestu. Ovom prilikom je izjavio:

Glasao sam, pre svega, jer je to moja građanska duznost. Kao advokat znam koliko ce značiti da nase sudstvo bude nezavisno i da tužilastvo bude samostalno. Ne treba politika da se meša u sudske odluke. Verujem da je to veliki napredak za našu zemlju i da je jako bitno da svi izađemo danas na referendum i zaokruzimo ”DA”. Ovo je jedan krupan korak koji Srbija treba da napravi na putu ka Evropskoj uniji i verujem da ce građani izaci danas da pomognu svojoj drzavi da ostvari taj cilj. Mi ćemo, kao Narodna skupština ispoštovati volju naroda, kakva god ona bila. Kako narod kaze, to je za nas zakon! Svako ko voli svoju zemlju treba danas da izađe i glasa, te pozivam ljude da svi zajedno izađemo, glasamo i pomognemo našoj zemlji na da ostvari novu pobedu na evropskom putu.

navodi Ilija Matejić.
Zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, glasao na svom biračkom mestu

Zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, izašao je prvi na svoje biračko mesto i glasao. Prema njegovim rečima podržao je promenu Ustava zaokruživanjem ponuđenog odgovora – DA.

Pozivam sve građanke i građane opštine Kovačica da danas izađu na svoja biračka mesta i podrže Srbiju da nastavi da se menja kako bismo svoj sistem prilagodili zemljama evropske unije. Prilagođavanje nije cilj, već sredstvo kojim će se obezbediti apsolutno nezavisno sudstvo što je svakom stanovniku naše zemlje u interesu.

kaže Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *