Centralna proslava Dana pobede u NS, avioni u ime pobede nad našim nebom

U okviru obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu vazduhoplovi Vojske Srbije danas će u vremenu od 11.30 do 13 časova, izvršiti prelete iznad više gradova.

Preleti će biti izvedeni iznad Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Beograda, Užica, Požege, Čačka, Kragujevca, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Niša, Prokuplja i Leskovca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Devetog maja 1945. godine, kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede. Slavi se i kao Dan Evrope. 

U Srbiji će danas nizom manifestacija biti obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope.  Centralna proslava Dana Evrope u Srbiji održaće se na Trgu slobode u Novom Sadu.

Devetog maja 1945. godine, kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede, a slavi se i kao Dan Evrope.

U čast Dana Evrope u Beogradu su sinoć važne lokacije bile osvetljene u bojama zastava Evropske unije.

Centralna proslava Dana Evrope održaće se danas na Trgu slobode u Novom Sadu, gde će tokom večeri biti organizovan koncert. Muzičari iz Orkestra mladih Zapadnog Balkana izvodiće dela klasične, džez, pop, rok i etno muzike zajedno sa brojnim poznatim umetnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *