44 manifestacije tokom Kovačičkog oktobra

Kovačički oktobar ove godine ima bogat i sadržajan program. O samom programu Kovačičkog oktobra govorio predsednik Mesne zajednica Kovačica, Adam Jonaš.

– Ovogodišnja manifestacija Kovačički oktobar je u godini kada smo već imali jednu veliku manifestaciju proslavu – 220 godina od osnivanja Kovačice. Prva manifestacija Kovačičkog oktobra nastala je pre više od 70 godina, kada su naši umetnici svoju prvu izložbu napravili i onda joj dali ime Kovačički oktobar. Posle se ta manifestacija razvijala u kulturnu manifestaciju, a kasnije su se tu pridodale i sportske manifestacije. U ovom trenutku imamo, slobodno mogu reći, kovačički brend.

Tokom Kovačičkog oktobra će biti 44 manifestacije, što kulturnog kulturnog, sportskog, zabavnog i gastronomskog karaktera. Kovačički oktobar počinje u petak 30. spetembra polaganjem venaca palim borcima u centru Kovačice, subota je centralni dan proslave i tada će biti organizovana svečana sednica u mesnoj zajednici, brojne izložbe, vašar rukotvorina… Očekuje se da će u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici biti otkrivene kovanice koje je radila Narodna banka Slovačke, a poseban gost ovoga puta biće i Peter Kažimir, Guverner narodne banke Slovačke.

Glavni pokrovitelj manifestacije je opština Kovačica, a organizator Mesna zajednica Kovačica, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kovačica, svim javnim preduzećima, udruženjima građana i pojedincima koji doprinose organizaciji tako velike manifestacije koja će ove godine trajati od 30. septembra sve do nedelje 6. novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *