Hrubik u Slovačkoj: Da se čuje i naš glas!

Stalna konferencija Republike Slovačke  Slovaci u inostranstvu 2022, održava se 28. i 29. oktobra 2022. godine u organizaciji Kancelarije za Slovake u dijaspori. Ovoj konferenciji prisustvuju i predstavnici opštine Kovačica, odnosno, Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica, Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad Kovačica i Adam Jonaš, predsednik Saveta Mesne zajednice Kovačica.

Na konferenciji kojoj prisustvuju i predstavnici naše opštine biće reči o potrebama Slovaka koji žive van Slovačke i o izradi nove strategije rada Kancelarije za period 2022 – 2026. Marijana Meliš ovom prilikom će govoriti o potrebama opštine Kovačica u oblasti infrastrukture, komunalne delatnosti i o ulaganjima vezanim za projekte u oblasti kulture.

Dušanka Petrak ispred Centra za socijalni rad predstaviće rad Centra, ali i mogućnosti za uspostavljanje većeg obima saradnje u oblasti socijalne zaštite sa organima u Slovačkoj Republici.

Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom toga što je opština Kovačica pozvana da sudeluje u izradi strategije rada Kancelarije za Slovake:

U Slovačkoj uvek uspostavimo nova prijateljstva i načine da sarađujemo i time razvijamo našu zajednicu. Ovde smo da se čuje i naš glas!

rekao je Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica.

Dodaje, da je Kancelarija do sada mnogo pomogla da se nastavi sa radovima na Domu kutlure u Padini I rekao da se nada da će se broj projekata koje finansira kancelarija u našoj opštini povećati.

Slovaci koji žive u inostranstvu i svi zainteresovani za temu slovačke dijaspore moći će da prate diskusiju onlajn putem ZOOM aplikacije. Prilikom registracije preko posebnog linka potrebno je samo da unesete svoje ime i email adresu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *