Rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za traktore je produžen do kraja decembra

Rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za traktore je produžen do kraja decembra. 

         Rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za upotrebljivani traktor ističe 26. decembra ove godine. Raniji rok prema objavi Agencije za bezbednost saobraćaja isticao je 1. decembra. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić podsetio je da su za tri godine u nezgodama u kojima su učestvovali traktori i događajima van puta poginule 164 osobe a povređeno je 360.

         “Kako u Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine ili rama, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor kao jednu od preventivnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja traktora bez zaštitne strukture i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora”, naveo je Vesić.

         Za realizaciju ove subvencije u ovoj godini Ministarstvo je obezbedilo 125 miliona dinara. Vesić je pozvao vlasnike traktora koji nemaju ramove da se prijave za subvenciju države i tako zaštite svoj život. Meru državne pomoći mogu da iskoriste vlasnici IMT traktora za modele: 533,539, 540, 542, i 549. Subvenciju mogu da iskoriste kako fizička lica i preduzetnici, tako i pravna lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *