Energija je svuda oko nas – naši izuzetno uspešni

“Energija je svuda oko nas” je projekat koji je po dvanaesti put za redom realizovan u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini tokom 2022. godine

Organizovan je u suorganizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK, kao i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i građevinske firme “Simprolit”.Od ove godine podržan je i od Pokrajiskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Ovom prilikom iz Gimnazje Mihajlo Pupin kažu: Već četiri godine učestvujemo u projektu “Energija svuda oko nas” i imamo veoma lepe i zapažene rezultate. Ove godine u kategoriji multimedijalne prezentacije naša učenica Balan Bianka je osvojila 3. mesto. Tema je bila Alternativni izvori energije. Osim Bianke učestvovala je i Anđela Bekić. Mentor je Lupulesku Romanca.

Na ovogodišnjem konkursu bili su nagrađeni učenici iz OŠ „Moša Pijade“ iz Padine i OŠ „Sveti Georgije“ iz Uzdina, kao i učenici iz Gimnazije „Mihajlo Pupin“ iz Kovačice.

Na kategoriji modeli i makete, 2 mesto osvojili su učenici Alen Širka i Zlatko Dubovski, mentori Jano Sabo i Rastislav Ušjak – OŠ „Moša Pijade“ Padina. OŠ „Sveti Georgije“ iz Uzdina već 10 godina učestvuju na ovaj projekat, tako da i ove godine su osvojili nagrade. Lidia Naomi Caran 2. i 3. mesto na kategoriji likovnih radova, mentor Daniel Susa, zatim Andrei Groza, na kategoriji multimedijalne prezentacije, osvojio 1 mesto, mentor Kostanca Đolović.

Uzdinici su osvojili još jednu nagradu, a to je nagrada za masovnost i grupni rad, tema „Energija štedi, znaj da vredi“, a to su učenici 3/2, mentor Tatjana Romanov.

Čestitamo!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *