Umetnost, folklori, Kacuri i Sokoli – centralni momenat Dana Kovačice

Nakon krosa osnovne škole, obeležavanja 220. godina od osnivanja Osnovne škole Mlada pokolenja u Kovačici, brojnih aktivnosti udruženja, priprema se centralni deo proslave koji je planiran za 19. i 20. maj.


PETAK 19. MAJ

U petak 19. maja tačno u podne igraće maturanti na šetalištu ispred opštine u Kovačici. Istog dana, samo pola sata kasnije, svi zaintresovani mogu posetiti Dan otvorenih vrata Gimnazije Mihajlo Pupin. Od 20 časova spremite se za rok veče u dvorištu mesne zajednice u Kovačici.


SUBOTA 20. MAJ

Tačno u podne otvaraju se dve manifestacije – u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici biće otvoren Prolećni salon, a u Mesnoj zajednici Kovačica biće organizovan Dan otvorenih vrata Udruženja žena Kovačica. U 12.30 Galerija Babka predstaviće izložbu pokojnih slikara naive, a od 14.00 časova počeće manifestacija Dan cveća i meda u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovačica. Od 16 časova u dvorištu mesne zajednice u Kovačici biće organizovana smotra folklora. Onda sledi SPEKTAKL – od 20 časova predgrupa Kacuri, a potom popularna, poznata i slavna slovačka grupa S O K O L I.

ČETVRTAK 25. MAJ

Dani Kovačice završavaju se 25. maja Karnevalom dece Osnovne škole Mlada pokolenja. Manifestacija će početi u 17 časova na šetalištu u Kovačici.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *