Kad 200 maturanata zapleše… to ovako izgleda!

Tradicionalni ples maturanata održan je u petak 19. maja na trgu u Kovačici.

U plesu je učestvovalo 180 malih maturanata osnovnih škola iz opštine Kovačica i preko 40 maturanata gimnazije „Mihajlo Pupin“. Prisutne je pozdravila pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš, koja je svima poželela sreću i uspeh u daljem školovanju.

Svi maturanti imali su majice sa ispisaim rečenicama koje su obeležile njihovo školovanje, a samo nekih od simpatičnih natpisa su Nismo mi čudni, samo smo limited edition, Dođoh, videh, pobegoh, Napon i struja u glavi su nam često, guramo prste gde im nije mesto, a neki su bili posvećeni i profesorima, poput Cilj opravdava sredstvo, a Petar Kapunac izostanke teško.

Maturanti su odigrali kvadril, a potom još nekoliko koreografija, završivši sa kolom koje je razglalilo sve prisutne. Nakon plesa maturantata, oni najstariji, učenici Gimnazije simoblično su pustili balone u nebo koje se nad Kovačicom zašarenelo. Ovaj momenat uvek je emotivan, kako za nastavnike, tako i za učenike i roditelje, pa poneka suza nije izostala.

Nakon plesa, kovačička Gimnazija otvarila je svoja vrata za sve posetioce i buduće učenike ove obrazove ustanove. Učenici koji su došli u posetu školi, bili su podeljeni u šest grupa od po 30 učenika i prisustvovali su prenzentaciji koju su održali gimnazijalci u okviru Dana otvorenih vrata Gimnazije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *