Novi naslovi u Opštinskoj biblioteci Kovačica – članarina besplatna

Opštinska biblioteka Kovačica i ovog leta ima puno toga da ponudi svojim korisnicima

Prema rečima direktora Opštinske biblioteke Kovačica, Slobodana Stevanovskog, biblioteka je servis građana i nastoje da što je moguće bolje ispune svoje dužnosti. Ono, što je njima najdraže je to, da je u toku pokrajinski otkup knjiga, jer samo od jednog izdavača iz Novog Sada su dobili knjige u vrednosti od oko 250 000 dinara.

Ove godine će imati u ponudi izvanredne, kvalitetne naslove. Nakon završetka pokrajinskog otkupa, počeće za nekih mesec dana i republički otkup, tako da ovog leta korisnici mogu videti mnoštvo novih naslova, interesantnih knjiga, kao nikad do sad.

Kako dalje navodi direktor biblioteke, drago im je što su naišli na razumevanje pokrajine, a republički otkup je takav kakav je, već godinama unazad, dobiće knjige za nekih 500 000 dinara, što uopšte nije zanemarljivo, imajući u vidu da opštinska biblioteka ima 4 ogranka. To je samo jedna od osnovnih aktivnosti kojima se biblioteka bavi, kao i pozajmicom publikacija.

Bitno je reći da se do daljneg ne naplaćuju članarine, to znači da se svako može učlaniti besplatno, i uzeti ono, što je njima interesantno.

Trude se, da za svakog člana bude po nešto interesantno, uračunoto i literatura koja se odnosi na posebne stručne delatnosti, počev od psihologije, filozofije do nauke, ali uvek ima i beletristike, tako da će svako sigurno naći nešto za sebe.

Pre mesec dana završena je i obuka iz digitalnog opismenjavanja starijih korisnika. Već nekih 17 godina se u opštinskoj biblioteci sprovodi informatička obuka. Interesovanja ima uvek, jer kolko god misleli da je tehnologija savladana, uvek postoji nešto što ljudi ne znaju. Digitalizovano je mnogo toga, kao i same procedure a ne snalaze se svi dobro, navodi Slobodan Stevanovski.
Ukoliko je nekome potrebna pomoć u oblasti informatike, mogu da je potraže u opštinskoj biblioteci, jer biblioteka ne služi samo za izdavanje publikacija, već i za pružanje drugih pomoći, ukoliko su u mogućnosti, jer na kraju krajeva, biblioteka je servis svih građana, dodao je direktor Opštinske biblioteke Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *