Prihvatilište za pse „Sara i Bobi“ pokreće akciju udomljavanja pasa

Obzirom da trenutno nema puno udomljavanja, prihvatilište za pse „Sara i Bobi“ pokreće akciju udomljavanja pasa

Kako navodi Nenad Pramenković iz Prihvatilišta za pse „Sara i Bobi“, rešili su da unaprede deo udomljavanja pasa, obzirom da sad trenutno nema puno udomljavanja, organizovali su akciju slikanja, snimanja pasa koji su trenutno u prihvatilištu, da bi se to više delilo i na društvenim mrežama, da bi psi dobili veću šansu da nađu svoj dom.

Potencionalni vlasnici uglavnom udomljavaju štence, ali isto tako i stariji psi mogu biti dobri ljubimci. Međutim, prema rečima Nenada Pramenkovića, više se udomljavaju mlađi psi i štenci a stariji psi se zapostave. Ovog puta će raditi na tome, da se udome i stariji psi, to su uglavnom psi stariji od 3 godine. Ovi psi su socializovani i već su oformljene ličnosti.

Pre nego što se neko odluči da udomi psa, trebalo bi prvo da dobro razmisle, a čak je i bolje uzeti starijeg psa, koji je socijalizovan, preporuka je gospodina Pramenkovića.

Udomljavanje psa nosi sa sobom i veliku odgovornost. Svako treba, pre nego što udomi ili nabavi psa, prvo da vidi svoje mogućnosti, šta može, odnosno šta mora tom psu da pruži, da se dobro informiše o tome, koja rasa psa bi bila najidealnija za njega, jer neki psi iziskuju više pažnje i vremena provedenog sa ljudima, neki manje.

„Psi su deo našeg života a mi smo njima ceo život“ kaže Pramenković. Zato ljudi moraju da budu svesni da sledećih petnaestak godina je puna odgovornost.

Pas je čovekov najbolji prijatelj, samo mu treba dati priliku, i biće odan za ceo njegov život. Udomite – ne kupujte.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *