U Kovačici održan 26. kuglaški turnir Matice slovačke u Srbiji

Mesni odbor Matice slovačke u Kovačici je u saradnji sa Kuglaškim klubom “Slavija” organizovao 16. jula 2023. godine 26. poredu turnir Matice slovačke u Srbiji kao “banatsku uvertiru” za avgustovske Slovačke narodne svečanosti.

Turnir je svečano otvorila Ana-Andrea Holikova, podpredsednica Matice slovačke u Srbiji za Banat. Na slavijaškoj kuglani se okupilo oko sto kuglašica i kuglaša, aktivnih članova “Slavije” iz Kovačice i “Doline” iz Padine, kao i rekreativaca kojim je gušt u slobodno vreme bacati kuglu koja u današnjem “selu naive” ima skoro 125-godišnju tradiciju. Učestvovalo je deset timova: četiri ženske i šest muških ekipa. Kod dama su na staze izašle: Penzionerke, Okno, Mesni odbor Matice slovačke u Kovačici i Čerćice. Kod jačeg pola su čunjeve obarali timovi pod nazivima Nebojša, Penzioneri, Okno, Elkov, Prerada mesa Benka i Kolor.

Svaki takmičar i takmičarka je imao pravo na osamnaest hitaca, po šest na tri staze. Sličnim sistemom takmičenja se igraju u Kovačici i Radničko-sportske igre. Najuspešniji su bili kod žena ekipa Okno a kod muškaraca tim Nebojša. Diplome su dobili i najstariji i najmlađi učesnici.

Među veteranima Ana Hilova i Pavel Sampor a kod pionira Laura Černošova i Kristijan Marko. Sve ekipe su dobili diplome za učešće, najbolji i za prva tri mesta. Druženje je nastavljeno na “trećem poluvremenu” uz ukusni ručak koji su pripremili domaćini.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *