Uskoro nastavak rekonstrukcije Pupinove škole

Jesenji meseci su rezervisani za nastavak rekonstrukcije idvorske stare škole

Radovi na staroj školi u Idvoru su od velikog značaja kako Idvorcima tako i turistima koji će moći da je posete po završetku njene rekonstrukcije.

Prema rečima direktora Doma kulture u Idvoru, Svetislava Zakića, radovi na nastavku rekonstrukcije stare škole u idvoru, trebalo bi da počnu tokom jeseni. To je priča koja traje već nekoliko godina i veoma je značajna za Idvor, jer je krajnji cilj da škola ponovo zaživi.

Napravljena je jedna nova postavka koja podseća na staru školu. Tu je bilo dosta ulaganja, preko 20 miliona dinara od strane Ministarstva kulture u ovaj objekat. Nakon što ove godine bude raspisan tender i završene sve procedure, tokom jeseni će početi radovi koji će obuhvatiti radove na drugoj polovini fasade, dakle ono što nije urađeno početkom ove godine i na svim betonskim stazama oko škole. Kada se sve to bude uradilo, tada će biti kompletno završeni svi spoljašnji radovi, dodaje Svetislav Zakić i zahvaljuje se Ministarstvu kulture koje je izdvojilo 6 miliona dinara ove godine za te radove.

Nadaju se, da će imati podršku i narednih godina, kako bi uredili i enterijer a na kraju i da opreme ovaj objekat, kako bi cela priča o Mihajlu Pupinu bila turistima na još bolji način ispričana.

Nakon renoviranja, Pupinova škola će zasigurno privući još veći broj posetilaca, koji su ovde rado dolazili do 2018. godine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *