Završena multifunkcionalna sportska hala u Crepaji

Završena je sportska hala u Crepaji, jedan od najzahtevnijih infrastrukturnih objekata na kom je opština Kovačica radila.

Pored Doma kulture “Mihal Babinka” u Padini, jedan od najzahtevnijih infrastrukturnih objekata na kom je opština Kovačica radila je sportska hala u Crepaji. Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović u dva navrata posetio je radove na hali, s obzirom na značaj ovog objekta za razvoj omladinskog sporta. Opština Kovačica jedna je od tri opštine u Vojvodini koja je na konursu za razvoj sporta Fonda za kapitalna ulaganja dobila poverenje da sprovede jedan tako veliki projekat. Multifunkcionlna sportska hala zamenila je dotrajalu i nefunkcionalu halu, te će se uslovi za razvoj sporta podići na visok nivo.

Novu sportsku halu posetio je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i tom prilikom je istakao, da je jako ponosan što su uspeli radove na ovoj sportskoj hali da privedu kraju. Veličina hale je 2 160 metara kvadratnih, sa 257 mesta za gledaoce. Naredni radovi su radovi na opremanju hale, što podrazumeva konkretno nabavku golova za rukomet, koševa za košarku, mreže za odbojku, sprave za teretanu, kao i ostalu opremu, koju jedna sportska multifunkcionalna hala mora da ima. Javna nabavka će biti raspisana u januaru sledeće godine. Prva utakmica bi trebalo da se odigra već u aprilu, naveo je predsednik opštine Kovačica.

U sklopu nove sportske hale se nalaze svlačionice, biletarnica, prostorija za aerobik i prostorija za teretanu.

Nova sportska hala se u velikoj meri razlikuje od stare, a o tome svedoči Nina Stanižan, direktorka Osnovne škole „Sava Žebeljan“ u Crepaji, koja navodi, da je jedna od velikih promena i mesto za publiku, jer na taj način svi đaci mogu da budu tu smešteni, kao i manje sale, koje mogu da koriste učenici za vannastavne aktivnosti. Ova hala ima i mnogo veće mogućnosti što se tiče grejanja, hlađenja, tako da je u svakom segmentu, nova hala bolja od prethodne, zaključak je direktorke OŠ „Sava Žebeljan“ iz Crepaje.

Prema rečima predsednika opštine Kovačica, grejanje će biti na toplotne pumpe, a tokom naredne godine se planira i postavka solarnih panela, kako bi se dodatno uštedelo na troškovima za električnu energiju.

Ovom kapitalnom investicijom Pokrajinske vlade i opštine Kovačica obezbeđen je objekat čiji je cilj unapređenje omladinskog sporta, a služiće ne samo za nastavu fizičkog već i za brojne vannastavne aktivnosti upravo zahvaljujući multifunkcionalnosti objekta.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *