U Kovačici održana tribina za nastavnike i roditelje

U sali zgrade Lokalne samouprave u Kovačici je u četvrtak 28. decembra održana tribina za nastavnike i roditelje

Škola kreativnih veština iz Jagodine u saradnji sa Osnovnom školom „Mlada pokolenja“ iz Kovačice i Osnovnom školom „Mihajlo Pupin“ iz Idvora a uz pokroviteljstvo Sekretarijata za obrazovanje, u okviru nastavka projekta „Tvoje zanje menja svet i čini ga bezbednijim mestom za život“, organizovala je tribinu za nastavnike.

Prema rečima direktora Škole kreativnih veština, Bojana Grujića tribina je održana na temu agresivnog ponašanja, odnosno preventivnih i interventnih mera za decu koja su u rizičnom ponašanju. Projekat podrazumeva i tribinu za roditelje, koja se bavi pozitivnim roditeljstvom, gde je tema bila tzv. plišano roditeljstvo i prezaštićenost i kakve posledice ona ima na socio – emocionalni razvoj dece, dodaje Grujić. Projekat obuhvata i kreativne radionice za učenike, koje će sa njima raditi odeljenske starešine do kraja školske 2023/2024. godine u Kovačici.

Cilj ovog projekta da stvori bezbedniji ambijent za razvoj dece, i kako kaže direktor Škole kreativnih veština, da budu podrška i nastavnicima i roditeljima, ali i lokalnoj sredini, s obzirom na to, da se nasilje ne stvara u školi, nego se preliva iz lokalne sredine, odnosno iz porodice, zato su na ovoj tribini upravo o toj problematici otvoreno pričali, istakao je direktor pomenute škole.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *