Još jedna uspešna godina iza MZ Kovačica

Protekla 2023. godina je za Mesnu zajednicu u Kovačici bila uspešna, kaže Adam Jonaš predsednik Saveta ove mesne zajednice. On je ujedno otkrio i neke od planova za novu godinu.

Za članove Saveta Mesne zajednice Kovačica 2023. godina protekla je u organizaciji mnogobrojnih manifestacija, kao i u izvođenju građevinskih radova – kako na zgradi Mesne zajednice, tako i u naseljenom mestu Kovačica. Prema rečima Adama Jonaša, predsednika Saveta Mesne zajednice Kovačica, ono što je obeležilo prethodnu godinu, može se posmatrati dva pravca. Jedan su investicije i radovi u okviru održavanja samog mesta, drugi su manifestacije koje su održavane tokom cele prošle godine.

Što se tiče radova na održavanju, prošle godine je MZ Kovačica uradila novi krov na Sportsko – rekreativnom centru Slavija. Takođe su renovirali i zgradu Mesne zajednice, urađen je nov krov, fasada i postavljeni novi oluci. Što se tiče unutrašnjeg dela zgrade, promenjen je deo stolarije i okrečeno je, kako bi sva udruženja koja tu rade i koriste prostorije mesne zajednice imala prijatnije mesto za okupljanja ili probe, kaže Jonaš. Kada je reč o manifestacijama, njih je bio veliki broj u okviru obeležavanja Dana Kovačice ali i u okviru Kovačičkog oktobra, gde je bilo organizovanih preko 44 manifestacija.

Ove godine Mesna zajednica Kovačica planira da opet organizuje najmanje toliko manifestacija, koliko ih je bilo organitovanih i prošle godine, s tim da se ove godine obeležava i veliki jubilej – 100 godina od rođenja poznatog kovačičkog naivnog slikara Martina Jonaša, pa će tom prilikom biti u maju ove godine organizovana velika manifestacija u njegovu čast, dodaje predsednik MZ Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *