Oktobarske manifestacije u Debeljači: Likovni i literarni konkurs, Baću-bal i Kukuruz, dragulj ravnice

Oktobarske manifestacije u Debeljači: Likovni i literarni konkurs, Baću-bal i Kukuruz, dragulj ravnice

Povodom 230 godina od naseljavanja Debeljače, tokom oktobra će se u selu organizovati više manifestacija, u kojima će se uključiti i Osnovna škola “Moša Pijade” i Udruženje žena “Bulka”.

Osnovna škola “Moša Pijade” poziva učenike da učestvuju u likovnom i literarnom konkursu na temu „Moje selo“. Radove mogu doneti u školu do 20. oktobra 2024. godine, u sledećim kategorijama:

  • I i II razredi: likovni konkurs
  • III i IV razredi: likovni i literarni konkurs (sastav, pesma)
  • V-VIII razredi: likovni i literarni konkurs (sastav, pesma)

Najbolji radovi biće nagrađeni prikladnim poklonima, a odabrani radovi biće objavljeni u publikaciji kao uspomena.

Pored školskih aktivnosti, u okviru manifestacija, Udruženje žena “Bulka” organizuje Baću-bal koji će se održati 5. oktobra 2024. godine, sa početkom u 19:30 časova u sali DK “Jožef Atila”. Goste će zabavljati muzička grupa iz Novog Bečeja, a specifičnost bala je što gosti donose svoju hranu. Uz bogatu tombolu, ulaznica košta 500 dinara i u cenu su uključeni kafa i jedno piće. Karte se mogu nabaviti u prostorijama Udruženja svakog ponedeljka od 14h do 18h.

Istog dana, 5. oktobra, na pijaci će biti održana i manifestacija Kukuruz, dragulj ravnice, na kojoj će biti izloženi slatki i slani specijaliteti od kukuruza, kao i ručni radovi sa motivima ove poljoprivredne kulture. Manifestacija je takmičarskog, prodajnog i humanitarnog karaktera, i posvećena je najrasprostranjenijoj poljoprivrednoj kulturi u ovom kraju.

Udruženje žena “Bulka” iz Debeljače je aktivno tokom cele godine, a članice redovno učestvuju na manifestacijama u svom selu i šire.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *