Program Kovačičkog oktobra ove godine obuhvata preko 30 događaja

Poznat je program manifestacije „Kovačički oktobar“. Tokom celog meseca oktobra i ove godine smenjivaće se kako kulturni i zabavni, tako i sportski i gastronomski događaji.

U Kovačici će i ovaj oktobar biti u znaku proslave i smenjivaće se  kako kulturni i zabavni tako i sportski i gastronomski događaji. Manifestacija kovačički oktobar počinje 4. oktobra, tradicionalno polaganjem venaca na spomenik palih boraca. Zatim će sve do 10. novembra biti organizovana brojna dešavanja. Oktobarska proslava u Kovačici ima dugu tradiciju. Manifestacija Kovačički oktobar počela davne 1952 godine.

Program kovačičkog oktobra ove godine obuhvata preko 30 događaja.

Manifestaciju Kovačički oktobar mesna zajednica Kovačica organizuje u saradnji sa svim aktivnim Udruženjima i organizacijama iz Kovačice.

Najviše događaja biće organizovano najavljeno je za  tokom centralnog vikenda 5. i 6. oktobra za kada je najavljena svečana sednica saveta MZ Kovačica, otvaranje 73. salona u Galeriji naivne umetnosti, izložba u Galeriji Babka kao i bogat kulturno umetnički program u dvorištu mesne zajednice kada će se održati i popularni vašar rušnih radova, tortijada, kuvanje slovačkih knedli sa sirom i tašaka od maka kao i koncert Goce Tržan. Drugog dana centralne proslave na programu je Pasuljijada, igre bez granica za decu i nastup lokalnog muzičkog sastava TrioTon.

Nakon centralnog vikenda proslava u Kovačici nastaviće se tokom celog meseca, održavanjem izložbi, promocija knjiga, koncertima, gastronomskim takmičenjima i mnogobrojnim događajima za najmlađe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *