Zdravstvo: Nema više praznih rafova u apotekama! Domu zdravlja obezbeđeno nesmetano funkcionisanje

Iako funkcionisanje Doma zdravlja nije nikad dovedeno u pitanje usled savesnog obavljanja posla, kako lekara tako i apotekara, otežano poslovanje bilo je uzrok praznih rafova u apotekama koje se nalaze u sklopu kovačičkog Doma zdravlja.

Pristupilo se rešavanju izazovnog problema otvaranjem javne nabavke sa rigoroznim uslovima, a po njoj pozivali su se ponuđači koji mogu na sebe da preuzmu poslovanje 7 apoteka u mestima naše opštine.

Rezultat: zadovoljni kupci, zadovoljni zaposleni, odlična snabdevenost apoteka!

U skladu sa svim zahtevima koje je bilo neophodno ispuniti, opština Kovačica dala je prostorije nekada državnih apoteka privatnom poslodavcu uz uslove da svi radnici zadrže svoj posao, da se isplate otpremnine i zaostale zarade, ali i putni troškovi zaposlenih. Po realizaciji, lanac apoteka Family farm počeo je da posluje u prostorijama pri Domu zdravlja u Kovačici.

Za 6 meseci vraćeno više od 20% duga

Predsednik opštine Milan Garašević, govorio je prethodno za lokalnu Radio – televiziju Kovačica o problemu sa kojim se suočio, a tiče se pomenute zdravstvene ustanove, i tom prilikom istakao:

Dom zdravlja je jedina ustanova za koju smo svi posredno ili neposredno vezani  […] Sama blokada računa DZ dovodi do otežanog rada. Uspeli smo u ovoj godini da vratimo prvih dvadeset milona duga i on je sada ispod sto miliona. Bio je 120.000.000 u onom trenutku kada smo preuzeli vlast.

Pogledajte ceo prilog <OVDE >

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije dobila nove aparate, renovirane prostorije Hitne pomoći

U četvrtak 17. maja stigli su novi aparati za Službu fizikalne medicine kovačičkog Doma zdravlja. Sva neophodna aparatura je dobijena i biće oformljena specijalistička ambulanta, a uz pomoć lokalne samouprave sređene su i odgovarajuće prostorije u Padini. Za potrebe ove ambulante biće zaposleno još dvoje stručnih radnika u stalni radni odnos, od ukupno osmoro novozaposlenih. Pored odeljenja fizijatrije, nove aparate dobila je i stomatologija u Debeljači. Posebno, nov aparat za elektrolite dobavljen je i on će omogućiti poboljšanu zdravstvenu zaštitu za sve korisnike.

Kompletno su renovirane sve prostorije Službe Hitne pomoći, a dobijen je i nov sanitet od ministra Zorana Đorđevića  ministara rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije. Načelnik Hitne službe Sorinel Živojin u izjavi za RTV OK se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći i ozbiljnoj rekonstrukciji prostorija.

Renoviranje nije rađeno proteklih deset godina, tako da bih izrazio zahvalnost opštini što je izdvojila ova sredstva za temeljno renoviranje Hitne pomoći.

Prilog RTV OK pogledajte < OVDE > i < OVDE >

Zamenik predsednika opštine Kovačica Jaroslav Hrubik, govorio je o načinu na koji je lokalna, ali i državna, uprava stala iza Doma zdravlja i kako je celokupan problem rešen.

Evo šta na sve kažu sami apotekari i građani:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *