Blizu 5 miliona za kovačički dom zdravlja

Skoro 5 miliona za Dom zdravlja Kovačica

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo na osnovu javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2020. godini, dodelio je zdravstvenim ustanovama na teritoriji Vojvodine sredstva u ukupnom iznosu od 420.127.081,55 dinara.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je 15. juna doneo Rešenje o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2020. godini.

Ovim Rešenjem Domu zdravlja Kovačica je opredeljeno 4.920.000,00 dinara za nabavku analognog RTG sistema i sa mamografijom.

Direktor Doma zdravlja Kovačica dr Predrag Vinković ističe, da će se na taj način modernizovati rendgen dijagnostika, dobiće se novi analogni RTG aparat i uradiće se digitalizacija svih RTG uređaja. Dom zdravlja Kovačica je dugo godina zanemarivan, ali sa ovim, konačno, ulazi u 21. vek.

Snimci su prošlost, a slika se u digitalnom formatu šalje na ekran, kod lekara i gde god je to potrebno.

Svečana dodela Ugovora po Javnom konkursu obaviće se u četvrtak, 18. juna 2020. godine u 10 časova, u holu Pokrajinske vlade.

Ovo znači da će Dom zdravlja Kovačica imati obezbeđena sredstva za kupovinu novog rentgenskog aparata čime će se u velikoj meri poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga u kovačičkom domu zdravlja.

Poverenje u rukovodostvo kovačičkog doma zdravlja pokazalo se i u prethodnom periodu kada je Pokrajinska vlada obezbedila je nova sanitetska vozila čime je značajno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Novo sanitetsko vozilo sa pratećom medicinskom opremom dobio je i Dom zdravlja Kovačica, a ključeve je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *