INVESTICIJE: 12 miliona za opštinu Kovačica od Pokrajisnkog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Dobijeno 12 miliona dinara na osnovu projekata opštine Kovačica, a po konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Igor Mirović uručio ugovore o finansiranju projekata lokalnih samouprava

Predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević, potpisao je dva ugovora sa pokrajisnkim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem. Ovim ugovorima je opština Kovačica dobila 12 miliona dinara za investicije u oblasti vodoprivrede i poljoprivrede. Predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za projekte uručio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Reč je o ugovoru kojim se finansira uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, koji je u ukupnom iznosu vredan više od 12 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat učestvuje sa preko dva i po miliona, tačnije sa 2.637.496 dinara u pomenutom projektu. Opština Kovačica će obezbediti ostala neophodna sredstva, tačnije 9.392.130 dinara. Kanalska mreža biće uređena na teritoriji Debeljače, Crepaje, Kovačice, Padine, Uzdina, Idvora.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je i sredstva po još jednom projektu opštine Kovačica i to blizu 10 miliona dinara, tačnije  9.783.144 za uređenje atarskih puteva Katastarske opštine Uzdin na zapadnom potezu koji vodi ka Tamišu. Ukupna investicija u saradnji sa opštinom Kovačica biće 36 miliona. Na ovaj način urediće se i otresišta, za šta će neophodna sredstva obezbediti naša lokalna samouprava.

Pored navedenog, planirano je potpisivanje ugovora za sufinansiranje troškova prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 3.200.000 dinara.

Pokrajinska vlada i afirmativni odgvori na projekte opštine Kovačica po konkursima sekretarijata, ukazuju na kredibilitet stečen znanjem, iskustvom i atraktivnim projektima nadležnih odeljenja opštine Kovačica. 

Predsednik opštine Milan Garašević je izrazio zadovoljstvo i na svom Fejsbuk profilu naveo:

Pokrajinska vlada je ovim potvrdila da opština Kovačica ima dobar tim za važne projekte. Na nama je samo da nastavimo još jačim intenzitetom da radimo i ostvario svaki zacrtani cilj!

Jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade jesu projekti na uređenju kanalske mreže, čijom se realizacijom stavraju uslovi za navodnjavanje i odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

Naš budzet je od 2016. godine uvećan za osam milijardi dinara i taj iznos smo usmerili na velike razvojne projekte, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *