Nova stolarija u OŠ „Mlada pokolenja“

U toku su radovi u Osnovnoj školi „Mlada pokolenja“ u Kovačici.

U Osnovnoj školi „Mlada pokolenja“ u Kovačici se u poslednje vreme mnogo toga uradilo, konkretno što se tiče zamene stolarije.

Kako navodi Anjička Bireš, direktorka ove obrazovne ustanove, kao i svakog leta, kada učenici i zaposleni nisu u školi, škola se priprema za početak nove školske godine. Izvode se i radovi tekućeg održavanja škole, ali i već godinama unazad, etapa po etapu radi se energetska sanacija, koja podrazumeva i zamenu PVC stolarije.

Ove godine, odnosno u aprilu, urađeno je pet učionica i deo hodnika a trenutno je u toku druga etapa, menjaju se prozori i staklene površine u centralnom hodniku škole, dodaje direktorka.

Ovaj višegodišnji projekat obezbedila je Kancelarija za Slovake u dijaspori, opština Kovačica i firma „EKV“.

Učenike će u septembru dočekati pored dva nova kabineta za informatiku i nova informatička oprema za 47 pozicija, što znači oprema za još dva kabineta, novih mogućnosti, većih kapaciteta, tako da će učenici imati fantastične uslove za rad i u okviru redovnih časova, ali i u dodatnoj nastavi.

Uređene će biti i ostale učionice a pored zamene stolarije idu i prateći radovi, odnosno popravka zidova, krečenje.

Kovačička osnovna škola će i dalje raditi na poboljšanju kvaliteta i bezbednosti učenika u školi, kao i kvaliteta nastave i rada.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *