Velikani srpskog glumišta u Idvoru

Predstava ,,Nobelovac i ja” dovela je u Idvor dvoje poznatih srpskih glumaca – Jelisavetu, poznatu kao Seku, Sablić i Branislava Vidakovića. Režiser predstave je Stefan Sablić.

Predstava je putovala svetom, Kanadom, Evropom, Autralijom, a reč je o delikatnoj komediji o romantičnoj ljubavi u poznim godinama.  Izuzetna priča i van stereotipa, a opet toliko životna, moguća i ubedljiva.

Seka Sablić u svom maniru sijala je na pozornici Doma kulture u Idvoru, a Bane Vidaković briljirao glumačkim bravurama.

Publika je bila izuzetno zainteresovana za ovaj dramski komad o čemu i svedoči puna sala kojom su odjekivali aplauzi nasmejanih i zadovljnih meštana Idovra, ali i gostiju.

Iako nam se cini da smo završili sa mnogim temama u životu, ispod veoma krhke površine koja se lako otkloni mi prepoznajemo ponovo naše čežnje, prvenstveno one ljubavne i erotske. Prepoznajemo uznemirenja naše duše koja nas podsećaju na one vanzemaljske radosti koje smo imali u otkrivanju velikih ljubavi.
Pred nama se odvija jedna potpuno neočekivana skoro lakrdijaška priča, koja je toliko izuzetna i van stereoptipa a opet toliko životna,moguća i ubedljiva.
Taj ljubavni impuls da se nekom dopada pa onda i on tebi da se dopadne, ljubavno uzletanje, ta dragocena hemija, izgleda da zapravo živi u našem krhkom organizmu do samog kraja.

-stoji u opisu predstave.

Dramskoj sezoni nije kraj, tako da će Idvor ugostiti dramskog glumca i režisera, Fuada Tabučića, sa predstavom o kojoj smo pisali, Put oko sveta. Više o crepajačkoj izvedbi ove predstave čitajte ovde: Put oko sveta u Crepaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *