Nedimović u Idvoru: Najviše ulažemo u navodnjavanje

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić danas su obišli poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Idvora i Barande.

Pored ministra i sekretara, poseti je prisustvovao i narodni poslanik Skupštine Srbije iz Marko Mladenović. Delegaciju su dočekali Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević, predsednik Skupštine opštine Kovačica, kao i porodica Zakić iz Idvora.

Poljoprivrednici su rado dočekali ministra i, u šali, mu se zahvalili što je sa sobom doneo kišu. Razgovarali su na temu navodnjavanja i razvoja poljoprivredne infrastrukture u ovoj oblasti, a pomenute su i uvek aktuelne subvencije i konkursi, kako na nivou pokrajinskog sekretarijata tako i na nivou ministarstva.

Kako navodi pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić poljoprivrednici treba da se odazovu i na konkurse pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, jer ih je u ovom momentu veoma mali broj predao projekte. Smatra da ima puno podsticaja koje sekretarijat može dati, te ohrabruje poljoprivrednike da se informišu o uslovima i načinima prijave.

Zakići rade i luk

Predsednik Skupštine opštine Kovčica, Milan Garašević rekao je da je poseta protekla u konstruktivnim razgovorima na temu podrške ministarstva i pokrajinske administracije poljoprivrednicima. Garašević je rekao;

Kao što vidite naš ministar posećuje naše krajeve, posećuje sela, razgovara sa poljoprivrednici i u momentima kad je kao prošle godine bila izuzetno lepa situacija i u momentima kada je čekamo kišu i nadamo se povoljnim vremenskim prilikama. Razgovarali smo sa ministrom, tražili što bolja rešenja, čuli predloge, planove, za narednu godinu i potrudili se da prvenstveno posvetimo pažnju pomoći poljoprivrednicima. Razgovarali smo o nekim budućim sa strateškim pitanjima koja su bitna, kao što je to su cene i to je ono što trenutno najviše muči poljoprivrednike. Ministar je dao neke informacije koje su izuzetno značajne i voljan je da pomogne po svakom pitanju.

ističe Garašević.
Marko Zakić

Ministar je u Idvoru posetio poljoprivredno gazdinstvo porpdice Zakić, a mladi gazda, Marko Zakić, kaže da on i njegova porodica obrađujeu 350 hektara pod ratarskim kulturama i 30 hektara povrtarskih. Završio je poljoprivrednu školu i sada upisao Poljoprivredni fakultet kako bi svojoj porodici pomogao da unapredi svoju proizvodnju.

Božić, Hrubik i Nedimović

Mladi Zakić kaže da mu podrška ministarstva i sekretarijata znači puno i da je kako kaže, ministar otvoren za razgovor na sva pitanja i tu je da reši sve nedoumice poljoprivrednika. Pored porodice Zakić, ovom prilikom, ministar je razgovarao i sa svim ostalim istakuntim poljoprivrednicima iz mesta poznatom pre svega po bostanu.

u razgovorima sa poljoprivrednicima

Ministar Nedimović posetio je i rodnu kuću Mihajla Pupina i Narodni dom. Ovom prilikom predstavljena je aktuelna postavka, a sa direktorom Doma kulture Svetislavom Zakićem razgovarao je i o Pupinovom doprinosu na polju poljoprivrede i svim zamislima i idejama koje je imao veliki srpski naučnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *